Napoleonas

Napoleonas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, kremui, rudas, 220 gramų
  • Vanilė, kremui, ankštis, 1
  • Kvietiniai miltai, kremui, 75 gramai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 600 gramų
  • Pienas, kremui, 750 mililitrų
  • Druska, tešlai, 1
  • Sviestas, kremui, 150 gramų
  • Sviestas, tešlai, 300 gramų
  • Grietinė, tešlai, 225 gramai
Gaminimo instrukcija:

1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.

Kremo gaminimas:

1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 minučių.
3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.

Skanaus:))

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą