Napoleonas


- Cukrus, kremui, rudas, 220 gramų
- Vanilė, kremui, ankštis, 1
- Kvietiniai miltai, kremui, 75 gramai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 600 gramų
- Pienas, kremui, 750 mililitrų
- Druska, tešlai, 1
- Sviestas, kremui, 150 gramų
- Sviestas, tešlai, 300 gramų
- Grietinė, tešlai, 225 gramai
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230°C orkaitėje apie 10 minučių. Atvėsinti.
Kremo gaminimas:
1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 minučių.
3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.
Skanaus:))