Naminis varškės sūris

Naminis varškės sūris
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 3,2 %, 1 litras
  • Pienas, raugintas, 1 litras
Gaminimo instrukcija:

Saldus pienas kaitinamas, iki kol sušyla ir tada supilamas surūgęs pienas.
Masė kaitinama apie 2-3 valandas, kol išsiskiria vanduo ir matomi varškės gabaliukai.
Varškė perkošiama, sudedama į rankšluostuką, palaukiama, kol nuvarva skystis, ir tada paslegiama.
Paslėgta varškė paliekama keletui valandų.
Kad būtų skaniau, galima sūrį apibarstyti druska.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jūratė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rama
2016-02-19 11:50
na taip, matosi kad trūksta žinių recepto kūrėjai.2 litrus pieno šildo 2-3 h.(turbūt prieš saulę žiemos metu šildo)
paskaičiavus medžiagas ir darbo sanaudas-200 g.sūris kainuoja~7-8 eurus.visiškai nelogiška DDDDD
Deima
2013-05-08 15:55
Sveikos, galbut pasirodysiu kvailai, bet ar galima bandyt suri daryti is pirktinio pieno?? ta prasme is parduotuves.. nera galimybiu gauti naminio niekur.
Sure :D
2012-11-21 14:26
nei sumaisyta nei ka... o ir ne mesa verdat, varskes gaminimas ilgas procesas ir kazkada zmones darydavo surius ir 30-40 litu pieno tai uztrugdavao ne 2-3 valandas. o jei norit protingom pasirodyt ir kitus papizdavot ciuoskit i kita svetaine, nes pacios ten mazycio skanaus surelio nepadarytumet.
Marta
2012-02-01 18:46
Nieko cia nesupainiota , tiesiog jeigu nezinot kaip yra gaunamas suris tai nerasykit cia nesamoniu...
Nere
2011-09-14 18:08
na jau, greičiausiai čia sumaišyta.ne 3 val, o 3 min kaitinti