Naminis varškės sūris

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Pienas, 3,2 %, 1 litras
- Pienas, raugintas, 1 litras
Gaminimo instrukcija:
Saldus pienas kaitinamas, iki kol sušyla ir tada supilamas surūgęs pienas.
Masė kaitinama apie 2-3 valandas, kol išsiskiria vanduo ir matomi varškės gabaliukai.
Varškė perkošiama, sudedama į rankšluostuką, palaukiama, kol nuvarva skystis, ir tada paslegiama.
Paslėgta varškė paliekama keletui valandų.
Kad būtų skaniau, galima sūrį apibarstyti druska.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2013-05-08 15:55
Sveikos, galbut pasirodysiu kvailai, bet ar galima bandyt suri daryti is pirktinio pieno?? ta prasme is parduotuves.. nera galimybiu gauti naminio niekur. 

2012-11-21 14:26
nei sumaisyta nei ka... o ir ne mesa verdat, varskes gaminimas ilgas procesas ir kazkada zmones darydavo surius ir 30-40 litu pieno tai uztrugdavao ne 2-3 valandas. o jei norit protingom pasirodyt ir kitus papizdavot ciuoskit i kita svetaine, nes pacios ten mazycio skanaus surelio nepadarytumet.
2012-02-01 18:46
Nieko cia nesupainiota , tiesiog jeigu nezinot kaip yra gaunamas suris tai nerasykit cia nesamoniu... 

2011-09-14 18:08
na jau, greičiausiai čia sumaišyta.ne 3 val, o 3 min kaitinti
2016-02-19 11:50
paskaičiavus medžiagas ir darbo sanaudas-200 g.sūris kainuoja~7-8 eurus.visiškai nelogiška