Naminis tortas su braškėmis

Naminis tortas su braškėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra
  • Cukrus, 8 stiklinės
  • Kakava
  • Krakmolas, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, + 1 baltymas, 8 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Braškės, trintos, šviožios/šaldytos
  • Citrinos rūgštis, 0.2 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 400 gramų
  • Grietinė, 7 stiklinės
  • Želatina, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

P. S.Čia pateiktos dvigubos normos, nes kepiau du tortus, vieną svečiams, kitą namiškiams.
Šviesiam ir rudam biskvitui į du skirtingus dubenis įmušti po 4 kiaušinius ir kiekviename dubenyje išsukti su 2 stiklinėmis cukraus, kol cukrus ištirpsta.
Tuomet sudėti į dubenis po 2 stiklines miltų, 2 stiklines grietinės ir po 0,5 šaukštelio sodos. Į rudajam biskvitui skirtą dubenį dar įdėti kakavos.
Viską gerai išmaišyti.
Tada pasigamintą šviesią ir rudą tešlą supilti į atskiras riebalais išteptas kepimo formas ir kepti apie 30 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol biskvitai gražiai paruduos ir iškils.
Iškepti biskvitai išimami iš orkaitės ir atvėsinami, nes, jei tepama ant dar šiltų, leidžiasi pertepimas.
Kai atvėsta abu biskvitai perpjaunami horizantaliai per pusę.
Pertepimui 3 stiklinės grietinės, 2 stiklinės cukraus, 2 šaukštai želatinos, citrinos rūgštis (ant šaukštelio galo) ir uogos sudedami į puodą ir kaitinami ant silpnos ugnies (neleidžiant užvirti), kol ištirps želatina.
Nukėlus nuo ugnies, padedama kuo vėsesnėje vietoje (arba galima vėsinti šaltame vandenyje), kad atauštų, truputį apstingtų ir pertepant biskvitus nebėgtų.
Torto viršaus aptepimui į puodą sudedamas sviestas ir ištirpinamas virš silpnos ugnies.
Tuomet suberiamos 2 stiklinės cukraus, kakava, citrinos rūgštis (ant šaukštelio galo) ir kaitinant maišoma.
Kai masė pasidaro vienalytė – nukeliame.
Glazūrai cukraus pudra gerai ištrinama su kiaušinio baltymu. Norint pagaminti žalius lapelius dar reikės žalių maistinių dažų.
Kai viskas paruošta pertepame biskvitus pasigamintu pertepimu.
Tada dar netepame viršaus, o aptepame gražiai, užpildant torto šonų nelygumus margarinu.
Tuomet iš sutrupinto tos pačios tešlos pyrago (man jo liko, nes kepiau didelį kiekį) gražiai apdedame, paspausdami trupiniais.
Galiausiai tepame viršų ir iš glazūros pirštais formuojame norimus ornamentus (gėles, lapelius ir pan.).
Su konditeriniu švirkštu papuošiame glazūra torto viršų.
Kadangi ėmiau dvigubą kiekį ingredientų tai išėjo du tortai – apvalus ir keturkampis, kurį puošiau tik trupiniais.
Skanaus!!!

Receptą atsiuntė: Roberta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Roberta
2013-02-19 17:47
Viskas aiškiai ir tiksliai suršyta, jei kas dar neaišku - klauskit
lidija
2013-02-19 14:02
NU GASPADINES BAIGIAT VISAI NUSIBRAIDYTI IR ISPROTETI SU TAIS SAVO NEVYKUSIAIS RECEPTU SURASYMAIS. JEI RASOT,TAI RASYKIT VISKA NUOSEKLIAI IR SUPRANTAMAI.
Roberta
2011-11-20 17:22
Krakmolas biskvitui
J
2011-11-20 14:45
AR CIA BISKVITUI TAS KRAKMOLAS?
J
2011-11-20 14:43
KUR TA PRAKMOLA DETI?