Naminis tinginys

Naminis tinginys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kakava, 3 valgomieji šaukštai
  • Sausainiai, "Gaidelis", 600 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kondensuotas pienas, saldinto sutirštinto pieno indelis, 0.75 vieneto
Gaminimo instrukcija:

Į didelį dubenį suberiame smulkiai sulaužytus sausainius (kuo smulkiau - tuo skaniau. Žinoma nepersistenkite - trupiniai bus nei šis, nei tas.)

Paimame puodą, į jį sudedame gabaliukais susmulkintą sviestą (200g) ir kaitiname ant mažos ugnies, kol sviestas ištirpsta. Tuomet įberiame kakavos pagal skonį (2 - 3 šaukštus) ir viską gerai išmaišome. Tada pilame kondensuotą pieną (2/3 indelio) ir vėl maišome. Šį kartą maišyti teks ilgiau, kol masė taps vientisa (ganėtinai tiršta). Galima paragauti, patikrinti ar viskas gerai, gal ko trūksta - galime papildyti. Išjungiame viryklę ir saldžiąją masę palengva užpilame ant smulkintų sausainių, nuolat maišydami. Kai viską gerai išmaišome, skanėstą sudedame ant folijos arba kepimo popieriaus, juo jį apvyniojame (folija turi minusą - prilimpa prie tinginio, tad būna sunku ją nuimti), iš masės padarome dešros formą (galimą daryti ir kitokią - kaip norite) ir kuo stipriau suspaudžiame, kad neišskystų.

Dabar jau galime tinginį dėti į šaldytuvą. Rekomenduoju palaikyti per naktį, bet jei po kelių valandų ateis svečiai - galėsite valgyti ir tada.

Linkiu pačio skaniausio tinginio!! :)

Receptą atsiuntė: Evelina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
korneliuke
2013-04-10 16:36
labai daug jau cia visko daug net bloga
Rima
2013-02-11 21:36
as dedu i forma isklota kepimo popieriumi, labai lengvai nusiima tada. dar dedu razinu, kartais riesutu, ypac su razinom skanu
nijolė
2013-02-07 21:32
200gr sviesto dedu i 1kg sausainiu nebuna toks riebus o paskui dedu i maišiuka suspaudžiu ir dedu i šaldytuva skanaus
smileeee
2013-01-02 23:01
Nu va reikes pasigamint