Naminis medaus tortas

Naminis medaus tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Medus, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
  • Sviestas, 200 gramų
  • Grietinė, 1 litras
  • Kepimo milteliai, ar soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydami, kaitiname ant garų.
Baigdami kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius).
Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų ir suberiame miltus, greitai ir gerai išmaišome.
Tešlą atšaldome.
Tada padaliname į 6 dalis, iškočiojame ir iškepame apvalius lakštus (prieš kepimą subadyti).
Iš tešlos likučių iškepame lakštą, kuris vėliau sumalamas apibarstymui.
Pertepame kremu, pagamintu iš 1 litro grietinės, 6 šaukštų cukraus pudros ir puse šaukšto citrinos sulčių.
Aptepame šoną, viršų, apibarstome trupiniais ir papuošiame.
Paruoštą padedame šaltai, kad sustingtų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kepėja
2020-02-21 20:33
Jogurtas juk nelaiko formos, net su grietine pravartu standiklio įdėti, kad netižtų. O šiaip grietinę tokiems kremams reikia naudoti tikrą, mažiausiai 30 proc. Mažesnio riebumo - tai ne visai grietinė, o kažkoks pieno produktas su želatina.
Valentina
2019-12-22 08:37
grietine man labai riebu ,pabandziau su jogurtu ,superinis tortukas ir dar pridejau zeles gabaliuku.

Irina
2018-12-21 22:06
Skanei atrodo
Alma
2018-12-20 23:05
Esu bandžius bet mielai išsikepsiu vėl
Išbandžiau
2016-03-27 18:18
Skanus - rekomenduoju pabandyt.
Kitą kartą dėčiau daugiau medaus ir mažiau cukraus.
Mano lakštai buvo gana stori, tai kiekvieną kepiau po 10 min. Lakštai gaunasi, kaip rašyta, kieti, tačiau pertepus kremu ir palaikius šaldytuve per naktį suminkštėja ir gaunasi puikūs.