Naminis jogurtas (indiškas Dahi)

Naminis jogurtas (indiškas Dahi)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, 1 litras
  • Jogurtas, 100 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Pieną naudokite kuo riebesnį, ne mažesnio kaip 2,5% riebumo. Jogurtą naudokite natūralų, be priedų ir krakmolo su gyvomis bakterijomis (tinka "Dobilas", "Bios").

Puode užvirkite pieną nuolat maišydami kad neprisviltu. Pavirkite 10 min (maišykite, kad neprisviltų) ir nukelkite nuo ugnies. Ataušinkite natūraliai, bet greitai (geriausia nuolat maišant, arba galima dar įkelti į šaltą vandenį). Ideali temperatūra jogurto bakterijoms 40-45 laipsniai. Jei neturite termometro, patikrinti temperatūrą galite labai paprastai: pienas turi būti tokio karštumo, kad galėtumėte jame nenusideginę išlaikyti mažąjį pirštą 10-15 sekundžių. Išmaišykite jogurtą keliuose šaukštuose šilto pieno ir supilkite viską atgal į puodą, išmaišykite. Jogurtą supilkite į švarų indą, uždenkite ir palikite stovėti kambario temperatūroje 6-8 valandoms. NEJUDINKITE!!! Kad jogurto bakterijos imtų daugintis, pienas turi nejudinamas keletą valandų pastovėti šiltoje vietoje. Kad pieno temperatūra nekistų, uždengtą pieną apvyniokite storu audeklu. Nepalikite indo ten, kur jis gali būti sujudintas; geriausia pasigaminti jogurtą iš vakaro ir palikti nakčiai. sutirštėjusį jogurtą išmaišykite ir atšaldykite, kad bakterijos liautųsi dauginęsi, antraip jogurtas surūgs. Ar jogurtas pakankamai sutirštėjęs galima patikrinti šaukštu: padarius duobutę, joje neturi atsirasti skysčio.
Pagamintas jogurtas tinkamas naudoti 4-5 dienas.

Taip gaminamas jogurtas gausis tirštumo kaip parduotuvėse. Jeigu pieną tik užvirsite ir iš karto nukelsite nuo ugnies, jis bus skystas, kaip geriamas. O jeigu norite tokio tiršto kaip plakta grietinėlė, pieną turite virti apie 30 min (nepamirškite, kad šiuo atveju maždaug trečdalis skysčio nugaruos).

Skaninkite vaisiais, uogomis, uogiene. Naudokite salotoms vietoj grietines. Galite pasigaminti ir su prieskoniais (medus, cinamonas, maltas muskatas ir imbieras).

Skanaus! :)

Receptą atsiuntė: Odeta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jurga
2016-02-19 12:56
As gaminu su sausomis jogurtos bakterijomis, nusiperku ju internete, gaminimas paprastesnis (nereikia parduotuveje ieskoti jogurtu, nes neaisku kada jie buvo pagamintas, kiek zinau jogurto galiojimo pabaigoje pradeda daugintis kitos bakterijos, nebe gerosios) ir visada gaunasi gerai ir labai skaniai.
lina
2015-01-28 15:33
aš gaminu taip pat iš naminio pieno, bet pakaitinu iki virimo- į dedu bios jogurto,atšaldau ir uždengus padedu šiltai...po to išmaišau ir šaldytuve laikau,po 4-5 dienų likus apie stiklinė jogurto vėl užpilu kaitintu pienu ir tą seną raugą naudoju pora mėnesių...pigu skanu sveika...virinant išnyksta vertingieji baltymai,o tirštumą galimą išgaut paplakant su vaisiais, mes naudojam kaip užpilą,gėrimą..
(anonimas)
2011-06-21 22:56
Neringa
2010-12-05 09:43
mano mama kaip daro su kefiyru ideta uogas saldytas ir suplaka su mikseriu skonis labai skanus ir nebrangus oku:
bibli
2010-11-12 18:59
Reiketu pasidaryt oku: