Naminiai koldūnai su kalakutiena ir voveraičių padažu


- Juodieji pipirai, malti
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kalakutienos faršas, 400 gramų
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
- Voveraitės, šaldytos/šviežios, 0.5 stiklinės
- Vanduo, šiltas
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinė
Koldūnų tešlai į 250 ml stiklinę įdėti du trynius, įpilti du šaukštus aliejaus, žiupsnelį druskos ir pripilti iki viršaus šilto vandens.
Viską sumaišyti.
Į dubenį įsijoti miltus (maždaug dvi stiklines, jeigu reikia, tai po to dar pripilti), juose padaryti duobutę ir į ją įpilti vandens bei kiaušinių trynių mišinį.
Užmaišyti minkštą tešlą ir palikti maždaug 30 min., kas miltai išbrinktų, tešla pasidarytų labai elastinga ir smagiai kočiotųsi.
Įdarui svogūną smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su kalakutienos faršu, sviestu bei, pagal skonį, įdėt druskos ir pipirų.
Tešlą iškočioti kuo ploniau ir suformuot koldūnus.
Paruoštus koldūnus dėti į įkaitiną keptuvę, įpilti truputį aliejaus ir gražiai apskrudinti (kas turi fritiurinę, dar geriau).
Voveraites švariai nuvalyti, nuplauti ir apkepinti keptuvėje.
Į paruoštus grybukus sudėti apkepintus koldūnus, užpilti grietine ir tuputį patroškinti.
Skanaus.