Naminiai koldūnai


- Juodieji pipirai, malti
- Mairūnas, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 450 gramų
- Pienas, 3 valgomieji šaukštai
- Pienas, arba vanduo, 200 mililitrų
- Druska
Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Į faršą suberiam pipirus, mairūną, žiupsnelį druskos ir įpilam 3 v.š. pieno.
Tešlą paruošti taip pat labai paprasta, tik svarbiausia nepadauginti miltų, kad nesigautų labai kieti (mes tešlą minkėme su kombainu).
Įmušame į dubenį kiaušinį, supilame pieną (arba vandenį) ir po truputį beriame miltus.
Bet darant tešlą su rankomis gal net, sakyčiau, tešla gavosi geresnė.
Kai tešla išminkyta, imame nedidelį tešlos gabaliuką ir stengiamės iškočioti kuo ploniau (ne permatomai, bet plonai), tada dedame iškočiotą blyną ant formos ir metas dėlioti faršą.
Mėsą reikia dėti taip pat nedideliais gabaliukais, kad neišlįstų per kraštus ir gražiai tilptų į skylutę.
Viršų užklojame kitu tešlos blynu, pakočiojame ir verdame suformuotus koldūnus pasūdytame vandenyje, kol visi iškyla į paviršių.
Skanaus!
2012-05-08 10:31


2013-09-24 08:23