Naminiai koldūnai

Naminiai koldūnai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Mairūnas, 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaulienos faršas, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 450 gramų
  • Pienas, 3 valgomieji šaukštai
  • Pienas, arba vanduo, 200 mililitrų
  • Druska
Gaminimo instrukcija:

Pirmiausia pasiruošiame įdarą. Į faršą suberiam pipirus, mairūną, žiupsnelį druskos ir įpilam 3 v.š. pieno.
Tešlą paruošti taip pat labai paprasta, tik svarbiausia nepadauginti miltų, kad nesigautų labai kieti (mes tešlą minkėme su kombainu).
Įmušame į dubenį kiaušinį, supilame pieną (arba vandenį) ir po truputį beriame miltus.
Bet darant tešlą su rankomis gal net, sakyčiau, tešla gavosi geresnė.
Kai tešla išminkyta, imame nedidelį tešlos gabaliuką ir stengiamės iškočioti kuo ploniau (ne permatomai, bet plonai), tada dedame iškočiotą blyną ant formos ir metas dėlioti faršą.
Mėsą reikia dėti taip pat nedideliais gabaliukais, kad neišlįstų per kraštus ir gražiai tilptų į skylutę.
Viršų užklojame kitu tešlos blynu, pakočiojame ir verdame suformuotus koldūnus pasūdytame vandenyje, kol visi iškyla į paviršių.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Vicky
» Rašyti komentarą
» Komentarai
petras
2013-09-24 08:23
siudas D geras istikruju DD
rasele
2012-05-08 10:31
na einu bandyt gamint