Naminiai, kaimiški koldūnai

Naminiai, kaimiški koldūnai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, įdarui
  • Krapai, tešlai, smulkinti
  • Svogūnai, įdarui, 0.5 vieneto
  • Kalakutienos faršas, įdarui, 0.5 kilogramo
  • Kiaušiniai, įdarui, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, tešlai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 700 gramų
  • Pienas, tešlai, 200 mililitrų
  • Druska, įdarui
  • Druska, tešlai
Gaminimo instrukcija:

Sudėti į dubenį miltus, stiklinę pieno, porą kiaušinių, druskos ir užmaišyti tešlą. Jei reikia, galima dar įberti miltų. Gerai išminkytą tešlą, uždengti rankšluosčiu ir palikti pusvalandžiui ramiai “pailsėt”.

Tada ruošti įdarą. Į faršą įmušti kiaušinį, įtarkuoti pusė svogūno, pagardinti prieskoniais, išminkyti ir grįžti prie tešlos.

Tešlą pabarstyti krapais ir išminkyti.

Tada padalinę tešlą į keletą mažesnių gabalų iškočiojame iki ~1 mm storio.

Iš iškočiotos tešlos gabaliuko išspaudžiame apskritimus. Vieną apskritimo pusę suvilgę vandeniu (kad geriau sukibtų tešla) dedam per vidurį maždaug pusę arbatinio šaukštelio faršo ir perlenkę apskritimą perpus užspaudžiame kraštus.

Tada užspaustu kraštu žemyn apsukam jį aplink mažojo piršto galą ir užspaudžiam nykščiu. Kad kampai viens prie kito geriau kibtų, vieną iš kampų galima sudrėkint. Nuėmę koldūną nuo piršto statome jį į miltais pabarstytą lėkštę ir imamės kito apskritimo…

Į verdantį, pasūdytą vandenį dėti koldūnus ir virti apie 10 minučių.

Receptą atsiuntė: Vicky
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Dalia
2015-01-21 14:41
krapus geriau imaisyti i idara,o ne i tesla