Naminiai bulvių vėdarai

Naminiai bulvių vėdarai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 2 kilogramai
  • Juodieji pipirai
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaulienos lašiniai, 300 gramų
  • Kiaulių žarnos, 5 vienetai
  • Druska
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:

Bulves nuskutame ir sutarkuojame. Lašinukus bei svogūną susmulkiname, pakepiname ir įmaišome į bulvių tarkius. Pabarstome druska, maltais juodaisiais pipirais ir išmaišome. Kiaulės žarnas gerai išplauname, šiek tiek įtriname druska ir kiekvieną prikešame bulvių masės. Pilnų žarnų prikimšti negalima, nes kepdamos sutrūkinės. Įdaras turėtų užimti kiek daugiau nei pusę žarnos ertmės. Prikimštų žarnų galus užsiuvame siūlu, arba tiesiog susmeigiame mediniu dantų krapštuku. Kepame 180 C laipsnių orkaitėje, skardą prieš sudedant vėdarus patepę aliejumi bei įpylę šiek tiek vandens (kepimo metu retkaršiais palaistyti šiais riebalais). Vėdarams orkaitėje pakepus bent 10 min, gerai subadome dantų krapštuku, kad neišsproginėtų bulvių įdaras. Vėdarai iškepę tada, kai gražiai paruduoja paviršius. Skaniausia tiekti su grietinės - spirgučių - pievagrybių padažu.

Receptą atsiuntė: Inesa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Viktoras
2022-02-04 08:43
Labai mėgstu kepti vedarus, dėkoju Inesa už receptą. Jūs rašykit mes gaminami.
Sabina
2020-12-04 15:58
Siandiena kepsiu o padaza darau dziovintu grybu su keptais svogunais, grietine ir saldytais krapais
vaida
2017-06-10 18:55
Kai mirkysit zarnas tiesiog i vandeni acto ipilkit, kvapas is karto dings.
Inga
2016-11-09 15:18
O kiek laiko mirkyti žarnas piene?
pranute
2016-09-21 19:28
ka tik kepiau