Naminė šaltiena

Naminė šaltiena
skaniausia su...
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vištiena, 2 vienetai
  • Kiauliena, (koja), 2 vienetai
  • Lašiniai, (skūrelės), 200 gramų
  • Morkos
  • Vanduo
  • Druska
  • Pipirai
  • Laurų lapai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kojas gerai nuvalyti(nuskusti su peiliu) perpjauti ir pamerkti į šaltą vandenį.

  2. Vištienos ketvirčius ir skūreles(žemaitiškai) taip pat pamerkti į šaltą vandenį(2-3 val).

  3. Į puodą pilti šaltą vandenį,dėti kiaulės kojas ir užvirinti.Nupilti,nuplauti ir užpylus vandeniu virti.Kiek vėliau sudėti skūreles,vištieną ir viską virti apie 3 val.Verdant įdėti druskos, pjaustytų stambiau morkų,prieš pabaigą dėti lauro lapelių,pipirų.

  4. Išvirusią mėsą išimti iš puodo,atskirti nuo kaulo,supjaustyti nedideliais gabaliukais.

  5. Nuovirą iškošti,palikti nusistoti,paskui nupilti nuo drumzlių.Supjaustytą mėsą dėti į nuovirą,ragauti druską.Užvirinti ir pilstyti į indelius.

  6. Jeigu norima lėkštutes papuošti,galima į dugną įdėti morkos,kietai virto kiaušinio,petražolės šakelę.Valgant prie šaltienos patiekti krienų.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Zita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Fee
2018-03-17 02:02
O kam ta vištiena mirkyti vandenyje?

2018-02-09 13:31
Virdama šaltieną visada įdedu porą salierų stiebų, labai geras skonis. Pabandykit, gal ir jums patiks.
Audra
2015-02-07 20:45
patinka