Naminė šaltiena


- Vištiena, 2 vienetai
- Kiauliena, (koja), 2 vienetai
- Lašiniai, (skūrelės), 200 gramų
- Morkos
- Vanduo
- Druska
- Pipirai
- Laurų lapai
Kojas gerai nuvalyti(nuskusti su peiliu) perpjauti ir pamerkti į šaltą vandenį.
Vištienos ketvirčius ir skūreles(žemaitiškai) taip pat pamerkti į šaltą vandenį(2-3 val).
Į puodą pilti šaltą vandenį,dėti kiaulės kojas ir užvirinti.Nupilti,nuplauti ir užpylus vandeniu virti.Kiek vėliau sudėti skūreles,vištieną ir viską virti apie 3 val.Verdant įdėti druskos, pjaustytų stambiau morkų,prieš pabaigą dėti lauro lapelių,pipirų.
Išvirusią mėsą išimti iš puodo,atskirti nuo kaulo,supjaustyti nedideliais gabaliukais.
Nuovirą iškošti,palikti nusistoti,paskui nupilti nuo drumzlių.Supjaustytą mėsą dėti į nuovirą,ragauti druską.Užvirinti ir pilstyti į indelius.
Jeigu norima lėkštutes papuošti,galima į dugną įdėti morkos,kietai virto kiaušinio,petražolės šakelę.Valgant prie šaltienos patiekti krienų.
2018-02-09 13:31
2015-02-07 20:45
2018-03-17 02:02