Naminė karamelė

Naminė karamelė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 200 gramų
  • Grietinėlė, 100 mililitrų
  • Sviestas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Į puodą storu dugnu po truputį beriame cukrų ir kantriai laukiame, kol pradės lydytis. Po maždaug 5-8 min., kai iš cukraus turime skystį, įdedame sviestą ir įnirtingai maišome. Jei masė per skysta, beriame dar cukraus ir nuolat maišome, kol gausime vientisą, bet gabaliukų masę. Galiausiai, nuėmus trumpam nuo ugnies pilame grietinėlę ir vėl statome ant jos, maišome. Kai išvirs, karamelę pilame į puodukus, kad atvėstų. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Martyna
» Rašyti komentarą
» Komentarai
J
2015-04-23 18:51
ar gausis normali masė cukrų pakeitus medum?
lopas
2014-02-25 19:50
Tai kad jus nemokat gamint, man viskas gavosi kuo puikiausiai.
alice
2012-05-02 11:21
That very .............
alice
2012-05-02 11:20
That very
Martyna
2011-08-15 16:23
Žinokit bandžiau aš irgi su grietine, bet šiek tiek skonį užmuša ji, be to- daug riebesnė nei grietinėlė. O dėl pieno atvirkščiai- jis ne toks riebus, tad nežinau, ar gausis tokia tįstanti masė.