Naminė balta duona

Naminė balta duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai
  • Saulėgrąžų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 40 laipsnių temperatūros, 1 litras
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Mielės, šviežios, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi ir prie rankų nelimpanti tešla.
Mielės ištirpinamos šiltame vandenyje.
Kai mielės gerai susimaišo, supilama miltų masė ir tešla minkoma apie 5 minutes.
Tada tešla dedama į polietileninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešla gerai išminkoma, kad išeitų visas anglies dioksidas.
Suformuojami duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekami pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių temperatūros ir kepama apie 1 valandą.
Ragaujame atvėsusią.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Svieta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
daiva
2014-10-30 12:39
sveikos,juk aiskiai parasyta kad mieles turi buti sviezios,o miltu deti tiek kad tesla neliptu prie ranku.
saulius urbonas
2012-10-07 18:10
svieta parasyk aisku miltu kieki,aciu.
inga
2012-04-14 17:26
ar galetu kas parasyti kiek tiksliai cia reikia tu miltu? nes tikrai nesuprasi,jei nesi niekad dares.
ramute
2012-03-26 12:21
labai labai skanus batonas,nepalyginsi pirktinio batono,ir labai pigiai iseina
Jolanta
2012-03-25 21:23
nesuprtau, kiek tų miltų pagal receptą vistik reikia? Rašoma recepte,, truputį".