Naminė balta duona

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai
- Saulėgrąžų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 40 laipsnių temperatūros, 1 litras
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Mielės, šviežios, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Miltai persijojami per sietelį ir sumaišomi su druska bei aliejumi. Miltų dėkite priklausomai nuo kitų produktų, kad gautųsi tąsi ir prie rankų nelimpanti tešla.
Mielės ištirpinamos šiltame vandenyje.
Kai mielės gerai susimaišo, supilama miltų masė ir tešla minkoma apie 5 minutes.
Tada tešla dedama į polietileninį maišelį ir dedama šiltai pakilti.
Po pusvalandžio vėl tešla gerai išminkoma, kad išeitų visas anglies dioksidas.
Suformuojami duonos kepaliukai, dedami į skardą, uždengiami rankšluosčiu ir dar paliekami pakilti.
Orkaitė įkaitinama iki 180 laipsnių temperatūros ir kepama apie 1 valandą.
Ragaujame atvėsusią.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2012-10-07 18:10
svieta parasyk aisku miltu kieki,aciu. 

2012-04-14 17:26
ar galetu kas parasyti kiek tiksliai cia reikia tu miltu? nes tikrai nesuprasi,jei nesi niekad dares. 

2012-03-26 12:21

2012-03-25 21:23
nesuprtau, kiek tų miltų pagal receptą vistik reikia? Rašoma recepte,, truputį".
2014-10-30 12:39