Morkų pyragas

Morkų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, įdarui, 0.5 stiklinės
  • Cukrus, tešlai, 0.5 stiklinės
  • Morkos, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Sviestas, 50 gramų
  • Grietinė, 30 proc. riebumo, 300 gramų
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Morkas smulkiai sutarkuoti ir atsiradusias sultis nupilti (morkas tarkuoti, kaip tarkuojame bulves plokštainiui).

Išplakti kiaušinius su cukrumi, ištirpintu sviestu, kepimo milteliais. Įmaišyti morkas ir miltus.

Tešlą padalinti į dvi dalis, nes kepsime du lakštus.
Į kepimo skardas įtiesti kepimui skirto popieriaus ir iš supiltos tešlos suformuoti apvalius vienodo dydžio lakštus.
Kepti 180° C orkaitėje apie 20-25 minutes.

Atvėsusius lakštus aptepti grietinės ir cukraus kremu.

Tiesa, 1 stiklinės tūris apie 220 ml.

Receptą atsiuntė: Birutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
ruta
2013-03-30 10:32
vakar kepiau sesers gimtadieniui,visai skaniai gavos aciu uz receptuka