Morkinis tinginys

Morkinis tinginys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Morkos, sultingos, 500 gramų
  • Sausainiai, (trapios tešlos), 400 gramų
  • Cukrus, 120 gramų
  • Vanilinis cukrus, 15 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Graikiniai riešutai, 150 gramų
  • Citrinos žievelė, tarkuota, 1 vienetas
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Morkas sutarkuoti smulkia trintuve, sumaišyti su paprastu ir vaniliniu cukrumi ir sudėti į puodą. Kurį laiką palikti, kol morkos išleis sultis.

  2. 300 g sausainių blenderio pagalba susmulkinti į trupinius. Likusius 100 g sulaužyti mažais gabaliukais. Riešutus smulkiai sukapoti (labai tinka ir migdolai).

  3. Atsiradus morkų sultims, uždengti puodą ir virti 20 min., retkarčiais pamaišant, kol tol, kol morkos suminkštės. Į virimo pabaigą įdėti sviesto ir visus prieskonius, gerai išmaišyti ir išjungti ugnį. (Jei kažkurių prieskonių nemėgstate - nenaudokite).

  4. Dubenėlyje sumaišyti sumaltus ir sulaužytus sausainius, riešutus ir po truputį dalimis sudėti morkų masę ir išmaišyti. Tinginio tešla turi būti vientisa, tiršta ir lipni. Morkinio tinginio masę susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą keletui valandų. Skanaus!

    P.S. Kad tinginys gražiau atrodytų, prieš vyniodami jo masę į maistinę plėvelę, pabarstykite ant jos sezamo arba kokoso drožlių.

Porcijų skaičius: 18
Receptą atsiuntė: Jūratė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Regina
2018-01-10 10:30
PATInka.man.tonginis