Morenginis tortukas


- Citrinos, iš jų spaustos sultys, 3 vienetai
- Cukraus pudra, 200 mililitrų
- Kiaušiniai, baltymai, 5 vienetai
- Druska
Šis mano firminis tortukas visada dingsta nuo stalo pirmas, gal ir jums patiks.
Kremui:
sviesto 100 gr
riešutų 100 gr
razinų 100gr
rududu kremo 200 gr
tirpios kavos 1 a.s.
Aptepimui:
grietinėlės,
citrinos sulčių,
cukraus pudros
Morengu masės paruošimas: į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir pradėkite plakti su mikseriu, kai kiaušiniai užputos sudėkite pamažu cukraus pudrą, bet ne visą, po truputį , tada citrinos sultis, mikseriu sukite apie 7 minutes, kad baltymai pradėtų blizgėti ir būtų tokie tiršti, kad apvertus indą jie neišbėgtų. (nedarykite labai didelių, nes neišdžius vidus).
Tada išklokite kepimo popieriumi skarda ir dėkite po šaukštą baltymų. Orkaitė 100 laipsnių. Pirmas 15 min, o vėliau valandai laiko ant 70 laipsniu kepkite,būtinai įkiškite medinį šaukštą, kad orkaitės durelės būtų atviros ir išgaruotų drėgmė.
Kremas: išplakite sviestuką, rududu, (jei kietas atšildykite), tirpią kavą sumaišykite su šlakeliu vandens ir supilkite, susmulkintus riešutus ir razinas taip pat. Jei mėgstate galite įpilti Baileys likerio ar viskio.
Ataušusius Morengus dėkite į plėvelę padengtą torto formą ir sumaišykite su kremu, palikite geriausiai nakčiai šaldytuve.
Ryte išimkite iš indo, ir aptepkite plakta grietinėle, šokoladu apibarstykite riešutais jei patinka.
SKANAUS !!
2010-06-16 02:47
2010-02-25 16:04

2015-04-10 22:16