Morenginis pyragas

Morenginis pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Pienas, 5 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Sviestas, 50 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Uogos, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi (100 g), vaniliniu cukrumi, sviestu ir pienu.
Po to įmaišykite kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą supilkite į kepimo skardą.
Kepkite 180° C laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Baltymus išplakite su žiupnseliu druskos ir likusiu (150 g) cukrumi (cukrų pilti iš lėto ir po truputį).
Į iki putų išplaktus baltymus įmaišykite uogas (serbentus, spanguoles ar vyšnias).
Baltymų mase aptepkite iškepusį pyragą.
Temperatūrą sumažinkite iki 150° C ir kepkite apie 15-20 minučių.
Skanaus :-)

Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą