Morenginis pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 250 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Pienas, 5 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Uogos, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Išplakite kiaušinių trynius su cukrumi (100 g), vaniliniu cukrumi, sviestu ir pienu.
Po to įmaišykite kepimo miltelius ir miltus.
Tešlą supilkite į kepimo skardą.
Kepkite 180° C laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Baltymus išplakite su žiupnseliu druskos ir likusiu (150 g) cukrumi (cukrų pilti iš lėto ir po truputį).
Į iki putų išplaktus baltymus įmaišykite uogas (serbentus, spanguoles ar vyšnias).
Baltymų mase aptepkite iškepusį pyragą.
Temperatūrą sumažinkite iki 150° C ir kepkite apie 15-20 minučių.
Skanaus :-)
» Rašyti komentarą