Moliūgų - varškės pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Miltai, 320 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Svarainių sirupas, 5 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Keptas moliūgas, 750 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinė, 200 gramų
- Varškė, 200 gramų
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos, 1 vienetas
- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Šokoladas, baltasis, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Iš anksto išsikepi moliūgo, sutrinti ir atsipilti 750 gramų. Įmaišyti cinamoną, pusės citrinos sulčių.
Miltus, druską suberti į dubenį, dėti atšaldytą sviestą ir kapoti peiliu, kol pasidarys trupinėliai. Įpilti 5 šaukštus saldaus svarainių sirupo ir suminkyti tešlą. Ja iškloti torto formą ir padėti į šaldytuvą.
Išplakti gerai kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilti grietinę, sumaišytą su krakmolu, varške ir permaišyti vėl.
Moliūgų masę sumaišyti su varškės - kiaušinių mase.
Pilti į tortinę, išklotą tešla.Dėti į karštą orkaitę.
Kepti apie 50 min.
Dar karštą aptarkuoti baltu šokoladu.
Valgyti šaltą.
Skanaus! Vanilinį cukrų aš kartais pakeičiu imbieru.
» Rašyti komentarą