Moliūgų - varškės pyragas

Moliūgų - varškės pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 320 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Svarainių sirupas, 5 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Keptas moliūgas, 750 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Grietinė, 200 gramų
  • Varškė, 200 gramų
  • Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Šokoladas, baltasis, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš anksto išsikepi moliūgo, sutrinti ir atsipilti 750 gramų. Įmaišyti cinamoną, pusės citrinos sulčių.

  2. Miltus, druską suberti į dubenį, dėti atšaldytą sviestą ir kapoti peiliu, kol pasidarys trupinėliai. Įpilti 5 šaukštus saldaus svarainių sirupo ir suminkyti tešlą. Ja iškloti torto formą ir padėti į šaldytuvą.

    Išplakti gerai kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilti grietinę, sumaišytą su krakmolu, varške ir permaišyti vėl.

    Moliūgų masę sumaišyti su varškės - kiaušinių mase.

    Pilti į tortinę, išklotą tešla.

  3. Dėti į karštą orkaitę.

    Kepti apie 50 min.

    Dar karštą aptarkuoti baltu šokoladu.

    Valgyti šaltą.

    Skanaus! Vanilinį cukrų aš kartais pakeičiu imbieru.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą