Moliūgų tortas su karameliniu kremu

Moliūgų tortas su karameliniu kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Miltai, 200 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Moliūgų tyrė, 100 gramų
  • Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Mascarpone sūris, 250 gramų
  • Grietinėlė, 250 gramų
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgų tyrei - moliūgo minkštimą ir sudėti į kepimo indą, uždengti dangčiu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50-60 min. Atvėsusią tyrę nuvarvinti per kiaurasamtį. Tortui reikės 100 gr tyrės.

  2. Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir 1 a. š. vanilinio cukraus. Į trynių ir cukraus masę sudėti moliūgų tyrę ir išmaišyti. Įmaišyti išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Pabaigoje masę sujungti su atskirai išplaktais kiaušinių baltymais.

  3. Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti 15-20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

  4. Kremui maskarponės sūrį ir Rududu suplakti elektriniu plakikliu, kol masė taps vientisa. Atskirai išplakti grietinėlę su 1 a/š. vanilinio cukraus. Maskarponės-rududu masę sumaišyti su plakta grietinėle ir gautu kremu pertepti atvėsusį, į dvi dalis perpjautą moliūgo biskvitą. Tortą palikti šaldytuve kelioms valandoms.

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą