Moliūgų tortas su karameliniu kremu


- Miltai, 200 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Moliūgų tyrė, 100 gramų
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Mascarpone sūris, 250 gramų
- Grietinėlė, 250 gramų
- Karamelizuotas kondensuotas pienas, 200 gramų
Moliūgų tyrei - moliūgo minkštimą ir sudėti į kepimo indą, uždengti dangčiu ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 50-60 min. Atvėsusią tyrę nuvarvinti per kiaurasamtį. Tortui reikės 100 gr tyrės.
Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi ir 1 a. š. vanilinio cukraus. Į trynių ir cukraus masę sudėti moliūgų tyrę ir išmaišyti. Įmaišyti išsijotus miltus ir kepimo miltelius. Pabaigoje masę sujungti su atskirai išplaktais kiaušinių baltymais.
Tešlą supilti į kepimo formą ir kepti 15-20 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kremui maskarponės sūrį ir Rududu suplakti elektriniu plakikliu, kol masė taps vientisa. Atskirai išplakti grietinėlę su 1 a/š. vanilinio cukraus. Maskarponės-rududu masę sumaišyti su plakta grietinėle ir gautu kremu pertepti atvėsusį, į dvi dalis perpjautą moliūgo biskvitą. Tortą palikti šaldytuve kelioms valandoms.