Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, apelsinų cukatos, įdarui
  • Cinamonas, lazdelės, įdarui
  • Cukrus, įdarui, 150 gramų
  • Moliūgai, įdarui, 600 gramų
  • Kiaušiniai, įdarui, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, papločiui, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, papločiui, 250 gramų
  • Vanduo, papločiui, 50 mililitrų
  • Sviestas, įdarui, 40 gramų
  • Sviestas, papločiui, 125 gramai
  • Vanilinis cukrus, papločiui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kukurūzų miltai, įdarui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Tešlai skirtus produktus sudėti į virtuvinį kombainą (arba rankomis) ir suminkyti tešlą. Tešlos rutulį įvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min. Kol tešla šąla, paruošti įdarą: pjaustytus moliūgo gabalėlius sudėti į puodą, užpilti vandeniu, įmesti cinamono lazdelę ir užvirti. Moliūgui suminkštėjus nukošti, išimti cinamono lazdelę. Apvirtus moliūgus sutrinti blenderiu (arba per sietelį). Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais, supilti į moliūgų masę ir gerai išmaišyti. Galiausiai berti kukurūzų miltus ir apelsinų cukatas (arba tarkuotą apelsino žievelę) ir išmaišyti. Tešlą iškloti į sviestu išteptą kepimo skardą, o ant tešlos pilti moliūgų įdarą. Šauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepti 30 min. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Donata
2013-08-09 08:42
Oi, suklydau, paminėta
Donata
2013-08-09 08:41
Skanus, tik gaminimo eigoje pamiršta paminėti kukurūzų miltus, tad nepražiopsokit