Moliūgų pyragas


- Apelsinai, apelsinų cukatos, įdarui
- Cinamonas, lazdelės, įdarui
- Cukrus, įdarui, 150 gramų
- Moliūgai, įdarui, 600 gramų
- Kiaušiniai, įdarui, 4 vienetai
- Kiaušiniai, papločiui, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, papločiui, 250 gramų
- Vanduo, papločiui, 50 mililitrų
- Sviestas, įdarui, 40 gramų
- Sviestas, papločiui, 125 gramai
- Vanilinis cukrus, papločiui, 1 arbatinis šaukštelis
- Kukurūzų miltai, įdarui, 2 valgomieji šaukštai
Tešlai skirtus produktus sudėti į virtuvinį kombainą (arba rankomis) ir suminkyti tešlą. Tešlos rutulį įvynioti į plėvelę ir padėti į šaldytuvą 30 min. Kol tešla šąla, paruošti įdarą: pjaustytus moliūgo gabalėlius sudėti į puodą, užpilti vandeniu, įmesti cinamono lazdelę ir užvirti. Moliūgui suminkštėjus nukošti, išimti cinamono lazdelę. Apvirtus moliūgus sutrinti blenderiu (arba per sietelį). Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir kiaušiniais, supilti į moliūgų masę ir gerai išmaišyti. Galiausiai berti kukurūzų miltus ir apelsinų cukatas (arba tarkuotą apelsino žievelę) ir išmaišyti. Tešlą iškloti į sviestu išteptą kepimo skardą, o ant tešlos pilti moliūgų įdarą. Šauti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepti 30 min. Skanaus!
2013-08-09 08:41

2013-08-09 08:42