Moliūgų pyragas

Moliūgų pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus
  • Cukrus, tešlai, 100 gramų
  • Graikiniai riešutai, 150 gramų
  • Gvazdikėliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Imbieras, 1 arbatinis šaukštelis
  • Moliūgai, 500 gramų
  • Muskatas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 200 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Grietinėlė, 30-33 proc. riebumo, 100 mililitrų
  • Druska, tešlai
  • Sviestas, tešlai, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:

Užminkome tešlą iš nurodytų produktų. Suformuojame tešlą į rutulį ir susukę į maistinę plėvelę palaikome 30 minučių šaldytuve.
Tešlą iškočiojame ir įtiesiame į kepimo formą.
Nuluptą moliūgą supjaustome kubeliais. Sudedame moliūgus į skardą ir kepame 160° C laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Po to moliūgą sutriname ir įmaišome pieną, kiaušinių plakinį, grietinėlę, prieskonius ir sukapotus riešutus.
Moliūgų įdarą supilame ant tešlos.
Kepame 40 minučių 180° C orkaitėje.

Receptą atsiuntė: Monika
» Rašyti komentarą