Moliūgų keksas "Švelnusis"

Moliūgų keksas "Švelnusis"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Tešlai:
  • Moliūgai, minkųtimas, 200 gramų
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Aliejus, 190 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilė, (esencija), 3 lašai
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Glajui:
  • Apelsinų sultys, 100 mililitrų
  • Cukrus, 50 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Smulkia trintuve susmulkinti moliūgo minkštimą.

  2. Atskirame inde suplakti kiaušinius su cukrumi. Nenustojant plakti, supilti aliejų, vanilės esenciją ir sudėti tarkuotą moliūgą.

  3. Į miltus įmaišyti druską, kepimo miltelius ir cinamoną, viską kartu išsijoti ir įplakti į kekso masę. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Kepimo formą ištepti sviestu, į ją supilti tešlą ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje +180°C temperatūroje 50 - 60 min. Patikrinti, ar iškepė, mediniu smeigtuku.

  4. Prie šio kekso puikiai dera apelsininis glajus. Ne dideliame puodelyje ištirpinti gabaliuką sviesto, supilti cukrų ir dalį apelsino sulčių. Į likusią dalį sulčių įmaišyti kupiną arbatinį šaukštelį krakmolo ir tik po to supilti į glajų. Kai viskas užvirs ir sutirštės, išjugti ugnį. Glajus paruoštas.

  5. Iškepusį keksą šiek tiek atvėsinti, apipilti apelsininiu glajumi ir palikti 2 val. pilnai atvėsti ir sustingti. Keksas išties labai lengvas, drėgnas, švelnaus skonio ir prie jo labai tinka stiklinė pieno :)

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Jūratė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Justina
2016-10-29 15:50
Ačiū už receptą, tikras skanus, kaip biskvitas ar keksas gaunasi
Jūratė
2016-09-10 07:25
Moliūgai visai nesijaučia, užgožia apelsinų, vanilės ir cinamono kvapai ir skoniai))

2016-09-09 23:58
Ar nesijaučia to specifinio moliūgo kvapo -skonio?