Moliūgų keksas "Švelnusis"


- Moliūgai, minkųtimas, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Cukrus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Aliejus, 190 mililitrų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilė, (esencija), 3 lašai
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Apelsinų sultys, 100 mililitrų
- Cukrus, 50 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
Smulkia trintuve susmulkinti moliūgo minkštimą.
Atskirame inde suplakti kiaušinius su cukrumi. Nenustojant plakti, supilti aliejų, vanilės esenciją ir sudėti tarkuotą moliūgą.
Į miltus įmaišyti druską, kepimo miltelius ir cinamoną, viską kartu išsijoti ir įplakti į kekso masę. Turi gautis grietinės tirštumo tešla. Kepimo formą ištepti sviestu, į ją supilti tešlą ir kepti gerai įkaitintoje orkaitėje +180°C temperatūroje 50 - 60 min. Patikrinti, ar iškepė, mediniu smeigtuku.
Prie šio kekso puikiai dera apelsininis glajus. Ne dideliame puodelyje ištirpinti gabaliuką sviesto, supilti cukrų ir dalį apelsino sulčių. Į likusią dalį sulčių įmaišyti kupiną arbatinį šaukštelį krakmolo ir tik po to supilti į glajų. Kai viskas užvirs ir sutirštės, išjugti ugnį. Glajus paruoštas.
Iškepusį keksą šiek tiek atvėsinti, apipilti apelsininiu glajumi ir palikti 2 val. pilnai atvėsti ir sustingti. Keksas išties labai lengvas, drėgnas, švelnaus skonio ir prie jo labai tinka stiklinė pieno :)
Skanaus!
2016-10-29 15:50

2016-09-10 07:25
2016-09-09 23:58
2021-09-13 15:16