Moliūgų ir sūrio pyragas


- Cinamonas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 140 gramų
- Imbieras, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Moliūgai, 500 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, baltymai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, tirpintas, 50 gramų
- Kepimo milteliai, 3 gramai
- Avižiniai dribsniai, 110 gramų
- Varškės sūris, 15-18% riebumo, 175 gramai
- Vaisiai, džiovinti, cukruoti, 100 gramų
Avižiniai dribsniai sumalami į miltus.
75 g varškės sūrio sumaišoma su tirpintu sviestu, 1 kiaušinio tryniu, 50 g cukraus bei druska.
Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti malti avižiniai dribsniai ir išminkoma vientisa tešla.
Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Moliūgas nulupamas ir supjaustomas mažais, tvarkingais kubeliais.
Moliūgo kubeliai sumaišomi su džiovintų vaisių gabaliukais, imbieru bei cinamonu.
Išplakami 2 kiaušiniai bei 1 kiaušinio baltymas, palaipsniui suberiama 90 g cukraus ir viskas gerai išplakama.
Į kiaušinių masę sudedama 100 g tarkuoto varškės sūrio ir viskas gerai išmaišoma.
Atšaldyta tešla išklojamas apvalios kepimo formos dugnas bei kraštai.
Sudedama moliūgų masė ir ant viršaus užpilama kiaušinių bei sūrio masė.
Kepama apie 30-40 minučių 185 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduoja.
Iškeptas pyragas paliekamas kepimo formoje atvėsti ir skanaujama.
Skanaus
2013-01-12 11:10