Moliūgų ir sūrio pyragas

Moliūgų ir sūrio pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 140 gramų
  • Imbieras, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Moliūgai, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, baltymai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, tirpintas, 50 gramų
  • Kepimo milteliai, 3 gramai
  • Avižiniai dribsniai, 110 gramų
  • Varškės sūris, 15-18% riebumo, 175 gramai
  • Vaisiai, džiovinti, cukruoti, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Avižiniai dribsniai sumalami į miltus.
75 g varškės sūrio sumaišoma su tirpintu sviestu, 1 kiaušinio tryniu, 50 g cukraus bei druska.
Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti malti avižiniai dribsniai ir išminkoma vientisa tešla.
Tešla apvyniojama maistine plėvele ir padedama į šaldytuvą, kol bus paruoštas įdaras.
Moliūgas nulupamas ir supjaustomas mažais, tvarkingais kubeliais.
Moliūgo kubeliai sumaišomi su džiovintų vaisių gabaliukais, imbieru bei cinamonu.
Išplakami 2 kiaušiniai bei 1 kiaušinio baltymas, palaipsniui suberiama 90 g cukraus ir viskas gerai išplakama.
Į kiaušinių masę sudedama 100 g tarkuoto varškės sūrio ir viskas gerai išmaišoma.
Atšaldyta tešla išklojamas apvalios kepimo formos dugnas bei kraštai.
Sudedama moliūgų masė ir ant viršaus užpilama kiaušinių bei sūrio masė.
Kepama apie 30-40 minučių 185 laipsnių temperatūroje, kol pyragas gražiai paruduoja.
Iškeptas pyragas paliekamas kepimo formoje atvėsti ir skanaujama.
Skanaus

Receptą atsiuntė: Liepa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
alina
2013-01-12 11:10
vakar gaminau si patiekala, ir galiu pasakyti, kad laaaaaabai labai skanu. is dziovintu vaisiu turejau tik razinu, tai isivaizduoju, jei butu buve daugiau kitokiu, butu buve dar skaniau. butinai kepsiu dar ne karta. aciu uz recepta