Moliūgų ir riešutų pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, užpilui, 150 gramų
- Graikiniai riešutai, grūsti, 1 stiklinė
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Moliūgai, tyrė, užpilui, 250 mililitrų
- Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, užpilui, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 250 gramų
- Vanduo, šaltas, tešlai, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, užpilui, 150 gramų
- Druska, tešlai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, užpilui, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, tešlai, 100 gramų
- Sviestas, tirpintas, 30 gramų
- Vanilinis cukrus, užpilui, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:
Iš nurodytų tešlai produktų užminkome tešlą. Gerai išminkytą tešlą susukame į rutulį ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.
Gerai iškočiojame ir įtiesiame į apvalią kepimo formą (ir šonai, ir dugnas turi būti padengti tešla). Mano kepimo skarda buvo 24 cm skersmens.
Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti 15 min.
Sumaišyti užpilui skirtus produktus ir supilti ant tešlos. Temperatūrą sumažinti iki 160 laipsnių ir kepti 30-40 minučių.
Galiausiai suberti riešutus ir apipilti medaus, tirpinto sviesto (30 g), kiaušinio trynio ir citrinos sulčių padažu. Kepti dar 2-3 minutes.
Skanaus!
» Rašyti komentarą