Moliūgų ir apelsinų keksas

Moliūgų ir apelsinų keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Apelsinai, apelsino cukatos, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus pudra
  • Cukrus, 0.75 stiklinės
  • Moliūgai, tyrė, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
  • Apelsinų sultys, 1 stiklinė
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska
  • Sviestas, 100 gramų
  • Razinos
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti apelsino cukatas ir moliūgų tyrę (moliūgus nuvirti vandenyje iki suminkštės ir nusunkus sutrinti blenderiu). Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Miltus nedideliu greičiu per tris kartus paeiliui su apelsinų sultimis įmaišyti į tešlą. Suberti nuplikytas ir miltuose pavoliotas razinas ir atsargiai išmaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais pateptą ir pabarstytą miltais kekso formą. Kepti iki 160° C įkaitintoje orkaitėje 45 - 55 minutes. Iškepusį keksą ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą