Moliūgų duonelė

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Margarinas, ištirpintas ir atvėsintas iki kambario temepratūros, 100 gramų
- Moliūgai, virtų moliūgų tyrelė, 1 stiklinė
- Svogūnai, laiškai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė yra 250ml, 4 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Pienas, nepilna, 1 stiklinė
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Mielės, sausos, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:
Miltus išsijoti su druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite pieną su mielėmis ir cukrumi, įdėkite pora šaukštų miltų, išmaišykite, uždenkite dubenėlį rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad paliktų 1 valandai.
Moliūgų tyrę sumaišykite su likusiais miltais.
Į pakilusią tešlą sudėkite moliūgų ir miltų mišinį, supilkite margariną, suberkite supjaustytus svogūnų laiškus ir gerai išminkykite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir palikite dar 1 val.
Po to duonelės viršų patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę.
Orkaitė turi būti 180-200 laipsnių karščio. Kepti duonelę reikia apie 40 min.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-10-01 23:10