Moliūgų duonelė

Moliūgų duonelė
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Margarinas, ištirpintas ir atvėsintas iki kambario temepratūros, 100 gramų
  • Moliūgai, virtų moliūgų tyrelė, 1 stiklinė
  • Svogūnai, laiškai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė yra 250ml, 4 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Pienas, nepilna, 1 stiklinė
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Mielės, sausos, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Miltus išsijoti su druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite pieną su mielėmis ir cukrumi, įdėkite pora šaukštų miltų, išmaišykite, uždenkite dubenėlį rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad paliktų 1 valandai.
Moliūgų tyrę sumaišykite su likusiais miltais.
Į pakilusią tešlą sudėkite moliūgų ir miltų mišinį, supilkite margariną, suberkite supjaustytus svogūnų laiškus ir gerai išminkykite.
Tešlą sudėkite į kepimo skardą ir palikite dar 1 val.
Po to duonelės viršų patepkite aliejumi ir pašaukite į orkaitę.
Orkaitė turi būti 180-200 laipsnių karščio. Kepti duonelę reikia apie 40 min.

Receptą atsiuntė: Beata
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rasa
2011-10-01 23:10
Kepiau.Nei šis nei tas, tikėjausi kažko skanesnio, be to sūroka...