Moliūgo duonelė su šokolado lašeliais

Moliūgo duonelė su šokolado lašeliais
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Moliūgai, tarkuoti, 1 stiklinė
- Šokoladas, juodas ar pieniškas, 50 gramų
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 1.25 stiklinės
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Jogurtas, (gali būti ir su priedais), 100 gramų
- Aliejus, 0.25 stiklinės
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sutarkuojame moliūgą burokine tarka, susmulkiname šokoladą. Kiaušinius išplakame su žiupsneliu druskos, cukrumi (1,25 stiklinės) ir vaniliniu cukrumi. Į išplaktus kiaušnius sudedame jogurtą, išplakame. Į gautą masę supilame aliejų, tarkuotą moliūgą. Gerai išmaišome. Suberiame miltus, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome (turi gautis grietinės tirštumo masė). Įmaišome šokoldao gabalėlius.
Gautą duonelės masę, supilame į duonai skirtą kepti formą. Masės viršų apiberiame cukraus (1 v.š.) ir cinamono mišiniu. Kepame vidutinio kaitrumo orkaitėje (175 °C temp. ) apie 1 val.
» Rašyti komentarą