Moliūginis pyragas su panna cotta


- Kvietiniai miltai, 320 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Sirupas, (svarainių), 5 valgomieji šaukštai
- Sirupas, slyvų mirkymui, (svarainių), 80 gramų
- Moliūgai, kepti ir sutrinti į tyrę, 1 litras
- Grietinė, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinos, 1 vienetas
- Grietinėlė, 200 gramų
- Želė cukrus „Multi“, 40 gramų
- Vanilinis cukrus, 1.5 valgomojo šaukšto
- Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra, 6 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Slyvos, džiovintis, kokybiškos, 150 gramų
Į miltus sutarkuoti sviestą,įberti žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkyti. Supilti sirupą, išminkyti ir padėti kelioms valandoms į šaldytuvą.
Slyvas irgi kelias valandas pamirkyti svarainių sirupe.
Moliūgų masę sumaišyti su vaniliniu cukrumi ( 1 šaukštas), ciberžole, 4 šaukštais cukraus pudros, keliais šaukštais citrinos sulčių. Išplaktus kiaušimius sumaišyti su grietine, krakmolu ir supilti į moliūginę masę ir gerai permaišyti.
Į įkaitintą orkaiti 10 min. įdėti skardą su išklota tešla.
Ištraukti pyrago pagrindą, greitai išdėlioti slyvas ir supilti moliūginį kremą. Kapti dar apie 40 min.- turi visas pyragas iškilti.
Ištrauką iš orkaitės pyragą atvėsinti. Jis sukrenta ir tai normalu.
Ant dar kiek šilto pyrago supilti panna kottą, pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus.
Aš pyrago kraštus dar aptepiau glaistu, pagamintu iš 2 šaukštų cukraus pudros ir citrinos sulčių. Galima papuošti vaisiais.