Moliūginiai gnocchi

Moliūginiai gnocchi
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai
  • Moliūgai, tyrė, 1 stiklinė
  • Muskatas
  • Šalavijas
  • Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
  • Parmezano sūris, tarkuotas
  • Druska
  • Sviestas
Gaminimo instrukcija:

Moliūgų piurė sumaišyti su prieskoniais, maišant po truputį pilti miltus, kol gausime minkomą tešlą. Tešla neturi būti kieta (man gavosi gana lipni, nors sudėjau 2 puodelius miltų). Uždengti ir dėti 15 minučių į šaldytuvą. Paskui miltuotomis rankomis atsignybti nedidelį gabalėlį tešlos, suformuoti rutuliuką ir įspausti duobutę (ar šakute paspausti). Suformuotus virtinukus dėti į pasūdytą verdantį vandenį, kai iškils pavirti 2-3 minutes ir išgriebti.
Sviestą ištirpiname keptuvėje, sudėti šalavijo lapus, suversti virtinukus ir trumpai apkepti. Sudėti į lėkštę ir pabarstyti sūriu.

Receptą atsiuntė: http://forelle.blogas.lt
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vida
2010-12-22 19:03
Būtinai pabandysiu. labai jau gundančiai atrodo...Jo, Žana, tas moliūgas tikras stebuklas. Gaminau šiemet saldainius - labai patiko vaikams. Prisiviriau uogienės, tai dabar vis kepam trupininį pyragą su ja. Skanumėlis
Žana
2010-12-22 16:27
niekada nebuciau pagalvojusi,kiek visko galima is moliugo pagaminti