Moliūgas įdarytas grikių koše su mėsa

Moliūgas įdarytas grikių koše su mėsa
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 3
  • Grikiai, 400 gramų
  • Juodieji pipirai, malti
  • Moliūgai, 3 kilogramai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Mėsa, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:

Nupjauti moliūgo viršūnėlę, nepažeidžiant moliūgo sienelių išskobti minkštimą. Moliūgo sienelių storis turi būti 1-1,5 cm. Moliūgo vidų ištrinti druska, cukrumi ir pipirais. Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių ir padėti moliūgą ant grotelių. Kepti 50-60 min. Prižiūrėti, kad moliūgo sienelės neištyžtų.
Mėsą supjaustyti gabaliukais, išvolioti prieskoniuose, apkepti aliejuje kartu su moliūgo minkštimu ir smulkintu svogūnu.
Išvirti grikius ir sumaišyti su mėsa.
Kepimo skardą padengti kepimo popieriumi, padėti iškeptą moliūgą. Į jį sudėti grikių košę, įpilti pusę stiklinės verdančio vandens ir sudėti smulkintus česnakus.
Uždengti moliūgą nupjauta viršūnėle, aptepti moliūgą aliejumi ir įdėti į orkaitę 1 val.

Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą