Mišrainė „Velykinis paukščių lizdas“


- Agurkai, ilgieji, 1 vienetas
- Bulvės, 4 vienetai
- Česnakai
- Krapai
- Petražolės
- Kiaulės kumpis, virtas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Majonezas, indelis, 1 vienetas
- Pievagrybiai, 100 gramų
- Lydytas sūris, 100 gramų
Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintame aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja.
Kietai išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltumų.
Trynius palikti „kiaušinams“, o baltymus susmulkinti.
Agurką, pievagrybius ir kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais.
Baltymus, agurką, pievagrybius ir kumpį sumaišyti su majonezu, petražolėmis ir krapais.
Plokščiame dubenyje iš sumaišytų produktų suformuoti „lizdą“ ir plonu sluoksniu sudėti keptas bulves.
„Kiaušinams“ sutarkuoti lydytą sūrį, susmulkinti trynius, krapus ir česnakus.
Iš gautos masės padaryti „kiaušinius“ ir papuošti jais mišrainės viršų.
Skanaus.
2015-02-26 23:59
2013-03-25 18:47
2012-04-04 17:45

2012-04-04 13:45
2018-06-26 11:50