Minkšti žagarėliai

Partnerio turinys
Šis turinys inicijuotas projekto partnerio
Minkšti žagarėliai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kefyras, 500 mililitrų
  • Grietinė, 150 gramų
  • Miltai, 800 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Aliejus
  • Cukraus pudra
Gaminimo instrukcija:
  1. Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.

  2. Suminkykite tešlą (žagarėliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant būtų daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).

  3. Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.

  4. Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
    Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Rasos virtuvės užrašai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
vidonija
2017-12-22 11:02
dar reikia įpilti 2 valgomus šaukštus degtinės
Lina
2017-12-09 18:05
Reikia, kad būtų mielinė tešla, tada bus purūs ir minkšti.
Elinga Navckaite
2017-11-21 15:43
Labai skanus ir minkšti gardumelis
janina
2017-11-17 12:58
as su protezais neikandau dukra danti issilauze gal pamirsot kiausiniu
Eugenija
2017-08-12 14:39
Bandziau bet isejo visiskai kitokie, bet valgyti galima