Minkšti žagarėliai



- Kefyras, 500 mililitrų
- Grietinė, 150 gramų
- Miltai, 800 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Aliejus
- Cukraus pudra
Kefyrą, grietinę cukrų, druską išplakite ir po truputį berkite persijotus miltus su kepimo milteliais.
Suminkykite tešlą (žagarėliams svarbiausia ilgai minkyti ir gerai išdaužyti kočėlu tešlą, kad kepant būtų daug oro puslių, tada bus lengvi ir purūs) ir ją padėkite 2 valandoms į šaldytuvą. Geriausia, kai tešla pastovi per naktį šaldytuve, ji bus daug skanesnė nei kepant iš karto (aš tešlą užsiminkau vakare, o ryte išsikepu).
Tešlą iškočiokite 0.5 cm storio ant lengvai miltuoto stalo ir supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.
Žagarėlius kepkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Išėmus, dėkite ant popierinio rankšluostuko, kad nuvarvėtų ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
2020-01-25 17:58
2019-06-14 17:42
2018-12-01 12:34
2017-12-22 11:02
2021-06-11 10:33