Minkšti meduoliukai


- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, rudasis, 200 gramų
- Gvazdikėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Margarinas, 100 gramų
- Medus, 200 gramų
- Muskatas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Šokoladas, juodasis, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Pabarstukai
Medų, cukrų ir margariną kaitinti puode ant lėtos ugnies, kol masė taps lygi ir vientisa. Nuimti nuo ugnies ir įmaišyti kiaušinius. Dalimis suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, prieskoniais. Viską išmaišyti, galiausiai tešlą išminkyti. Gautą tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus ir išspausti norimų formų meduoliukus. Kepimo skardas ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti meduoliukus. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 – 12 minučių, kol gražiai parus. Ataušusius puošti lydytu šokoladu ir pabarstukais. Skanaus!
Pastaba. Šokoladą išlydyti karšto vandens vonelėje, merkti dalį sausainio į karštą šokoladą, nuvarvinti ir merkti į dubenėlį su spalvotais pabarstukais, dėti atgal į skartą ant kepimo popieriaus ir palaukti, kol šokoladas nudžius.
2013-10-01 11:52

2013-10-01 11:51

2014-11-09 18:09