Miglės aguonų vyniotinis


- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
- Cukrus, 120 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
- Pienas, 1 stiklinė
- Druska
- Sviestas, 100 gramų
- Mielės, 50 gramų
Aguonų įdarui reiks:
400 g aguonų
pilna stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
50 g sviesto
Pirmiausia užminkykite tešlą: mieles gerai ištrinkite su šaukštu cukraus, tada supilkite pašildytą pieną, įberkite 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kai masė pakils, supilkite persijotus miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, įmaišykite kaiušinius, sviestą ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys lygi ir nelips prie rankų. Tada plonai iškočiokite.
Aguonas užplikykite verdančiu vandeniu, apie 30 min. palaikykite, tada nusunkite, kelis kartus permalkite mėsmale, įmaišykite cukrų, sviestą ir iki standžių putų išplaktus baltymus.
Tešlą aptepkite kiaušinio tryniu.
Paskleiskite aguonų sluoksnį, suvyniokite į ritinį, padėkite ant kepimo skardos, dar pusvalandžiui palikite, kad pakiltų ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite apie 50 min., tiekite papuošusi cukraus pudra ir mėtomis.
P.S. Nepagailėkite cukraus, nes kai pirmą kartą dariau, dėjau šiek tiek daugiau aguonų ir trūko saldumo. Taip pat aš tešlą padalinau į dvi dalis ir padariau du vyniotinius.
Skanaus :}
2010-05-26 22:07



2010-05-26 14:28

2010-05-26 11:46

2011-04-09 15:33
bet iskilo ir atrodo skaniai
viena vyniotinuka dariau su uogiene