Miglės aguonų vyniotinis

Miglės aguonų vyniotinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
  • Cukrus, 120 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 2.5 stiklinės
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Druska
  • Sviestas, 100 gramų
  • Mielės, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:

Aguonų įdarui reiks:
400 g aguonų
pilna stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
50 g sviesto

Pirmiausia užminkykite tešlą: mieles gerai ištrinkite su šaukštu cukraus, tada supilkite pašildytą pieną, įberkite 2 šaukštus miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite tešlą šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kai masė pakils, supilkite persijotus miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę, įmaišykite kaiušinius, sviestą ir minkykite tešlą, kol ji pasidarys lygi ir nelips prie rankų. Tada plonai iškočiokite.

Aguonas užplikykite verdančiu vandeniu, apie 30 min. palaikykite, tada nusunkite, kelis kartus permalkite mėsmale, įmaišykite cukrų, sviestą ir iki standžių putų išplaktus baltymus.

Tešlą aptepkite kiaušinio tryniu.

Paskleiskite aguonų sluoksnį, suvyniokite į ritinį, padėkite ant kepimo skardos, dar pusvalandžiui palikite, kad pakiltų ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite apie 50 min., tiekite papuošusi cukraus pudra ir mėtomis.

P.S. Nepagailėkite cukraus, nes kai pirmą kartą dariau, dėjau šiek tiek daugiau aguonų ir trūko saldumo. Taip pat aš tešlą padalinau į dvi dalis ir padariau du vyniotinius.
Skanaus :}

Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
v
2011-04-09 15:33
na nzn, bet atrodo su miltais cia kazkas netvarkoj.nes teko deti beveim tris kartus daugiau miltu nei cia parasyta, kad tesla butu galima kocioti...
bet iskilo ir atrodo skaniai
viena vyniotinuka dariau su uogiene
L.J.
2010-05-26 22:07
Miglė
2010-05-26 14:28
Vajetau, atsiprašau už savo žioplumą Stiklinė pieno.
genute
2010-05-26 11:46
kiek pieno????????????? jeigu rasot recepta rasykit jau smulkiai