Migdolinis pyragas su šokoladu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Apelsinai, žievelė, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 120 gramų
- Migdolai, malti, 120 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 50 gramų
- Šokoladas, juodasis, 80 gramų
- Sviestas, 120 gramų
- Džemas, abrikosinis, 100 gramų
- Rikota, sūris, 125 gramai
Gaminimo instrukcija:
Formą ištepti sviestu, padengti kepimo popieriumi ir padėti į šaldytuvą.
Migdolus pakepinti sausoje keptuvėje ir sumalti.
Minkštą sviestą ištrinti su puse porcijos cukraus. Trynius atskirti nuo baltymų. Sviesto masę išmaišyti su tryniais. Tada suberti miltus, migdolus, apelsino žievelę ir rikotos sūrį.
Baltymus nestipriai suplakti su žiupsneliu druskos, tada suberti likusį cukrų ir suplakti iki putų. Įmaišyti baltymų masę į tešlą.
Sukrėsti tešlą į formą, išlyginti.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min. Atvėsinti šiek tiek, ištraukti iš formos, padėti ant grotelių ir pilnai atvėsinti.
Šokoladą sutarkuoti. Džemą pašildyti ant vandens vonelės ir ištepti šiltu džemu pyragą. Kai džemas atvės, apibarstyti šokoladu.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-07-12 14:47