Migdolinis keksas


- Cukrus, 1 stiklinė
- Migdolai, 150 gramų
- Migdolai, esencija, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Šokoladas, pieniškas, glajus, 100 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Kepimo milteliai, 2.5 arbatinio šaukštelio
1. Pirmiausia pasirūpinti, kad įkaistų orkaite 180 laipsnių, kol tešla bus paruošta. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirti.
2. Baltymus išplakti iki standžių putų,tada išsukti trynius su cukrumi ir migdolų.
3. Ištirpdyti sviestą ir supilti jį ant trynių masės ir išmaišyti.
4. Kol masė karšta sudėti miltus maišytus su kepimo milteliais.
5. I gautą tirštoką masę supilti išplaktus baltymus ir švelniai išmaišyti.
6. Nuplauti migdolus, išvolioti miltuose ir sumetus į tešlą išmaišyti.(Išvolioti miltuose jie pasiskirstys tolygiai ir nenuskęs) tešlą supilti į keksui skirtą indą išteptu sviestu ir įdėti į įkaitusią orkaitę. Kepti 20-25min 180 laipsnių temperatūroje.
7. Iškeptą atvėsintą keksą išimti iš indo ir aplietu šokolado glajumi (pirktiniu) bei papuošti migdolais. Atvėsinkite. Skanaus!!!