Migdolinis juodųjų serbentų tortas

Migdolinis juodųjų serbentų tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas
  • Cukrus, 80 gramų
  • Cukrus, viršutiniam sluoksniui, 200 gramų
  • Juodieji serbentai, viršutiniam sluoksniui, 750 gramų
  • Migdolai, malti, 80 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Džiūvėsėliai, 40 gramų
  • Grietinėlė, viršutiniam sluoksniui, 150 mililitrų
  • Šokoladas, juodasis, viršutiniam sluoksniui, 50 gramų
  • Varškė, 100 gramų
  • Druska
  • Želatina, viršutiniam sluoksniui, 16 gramų
  • Romas, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus, pakeliuose, viršutiniam sluoksniui, 1 vienetas
  • Citrinos žievelė, tarkuota, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Įdėti migdolų, citrinos žievelę, varškę, cinamoną, įpilti romą, viską išmaišyti. Įberti džiūvėsėlių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki putų, sumaišyti su trynių mase. Paruoštą tešlą dėti į riebalais pateptą formą ir kepti 175 laipsnių orkaitėje 25-30 min. Atvėsinti. Želatiną užmerkti. Uogas, atidėjus papuošimui, pakaitinti su cukrumi puode nuolat maišant. Želatiną ištirpinti uogų masėje. Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje, juo sutepti paplotį. Mėlynių masę atvėsinti. Paplotį įdėti į torto formą, ant jo užtepti juodųjų serbentų masę. Tortą padėti į šaldytuvą 2 val. Grietinėlę išplakti iki standžių putų, pamažu įberti vanilinį cukrų. Konditeriniu švirkštu ant torto išspausti gėlytes, papuošti uogomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą