Migdoliniai pyragaičiai su abrikosais


- Abrikosai, džiovinti, įdarui, 75 gramai
- Cukraus pudra, tešlai, 60 gramų
- Migdolai, 75 gramai
- Migdolai, malti, tešlai, 60 gramų
- Kiaušiniai, baltymai, įdarui, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tryniai, tešlai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, tešlai, 150 gramų
- Apelsinų sultys, įdarui, 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas, tešlai, 120 gramų
- Vanilinis cukrus, tešlai, 7 gramai
- Šokoladas, baltasis, marcipanų masė, įdarui, 200 gramų
Miltus, maltus migdolus, 60 g cukraus pudros, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį, gabalėliais supjaustytą sviestą sudėti į dubenį ir užminkyti vientisą tešlą. Iš jos padaryti rutulį, suvynioti į foliją ir padėti valandai į šaldytuvą. Abrikosus nuplauti, nuplikyti ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Sumaišyti su marcipanu, apelsino sultimis ir išminkyti vientisą masę. Iš masės padaryti rutuliukus. Iš tešlos iškočioti 5 mm storio lakštą, iš jo išpjauti maždaug 4 cm skermens rutuliukus. Į kiekvieną įdėti po marcipaninį rutuliuką, apspausti tešlą. Taip suformuoti visus pyragaičius. Kiaušinio baltymą lengvai išplakti. Į jį po vieną įmerkti pyragaičius, paskui pavolioti migdolų plokštelėse. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 15 minučių 190 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje.