Mielinis pyragas su lašiša ir daržovėmis


- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai, malti
- Paprika, geltonoji, 0.5 vieneto
- Paprika, žalioji, 0.5 vieneto
- Petražolės
- Pomidorai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, + 1 trynys, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 370 gramų
- Lašiša, filė, sūdyta, 600 gramų
- Pienas, 30 laipsnių temperatūros, 100 mililitrų
- Druska
- Sviestas, minkštas, 70 gramų
- Mielės, 10 gramų
- Mocarela sūris, 120 gramų
Ištirpinkite mieles piene, pridėkite cukraus, 1 šaukštelį druskos, sviesto, kiaušinį, miltų ir išminkykite tešlą.
Išminkytą tešlą uždenkite ir padėkite šiltai bent 3 valandoms.
Pakilusią tešlą iškočiokite į blyną, o ant jo kraštų išdėliokite lašišos gabaliukus (kaip parodyta nuotraukoje).
Tuomet užlankstykite tešlos kraštelius, kas keletą cm įpjaukite ir pasukite lašišos ritinėlius į viršų.
Pyrago viduryje sudėkite susmulkintas paprikas bei pomidorą, apibarstykite daržoves smulkintomis petražolėmis, druska bei pipirais ir ant pat pyrago viršaus sudėkite mocarela sūrio griežinėlius.
Palikite pyragą 30 min. ir tuomet kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Praėjus 20 min. nuo kepimo pradžios, aptepkite pyrago kraštus plaktu tryniu.
Patiekite dar šiltą.
2021-03-24 23:36