Mieliniai užgavėnių blynai


- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Pienas, 500 mililitrų
- Pienas, kepimo milteliams ištirpdyti, 2 valgomieji šaukštai
- Pienas, mielėms ištirpdyti, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Sviestas, 50 gramų
- Mielės, sausos (jei šviežios -20 g), 7 gramai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaunasi 6 sočios porcijos.
Pašildykite pieną, kad būtų truputi šiltesnis nei kūno temperatūros.
Ant sausų mielių užpilkite pieną ir sumaišykite, kad ištirptų. Leiskite mielėms šiek tiek pabūti dubenėlyje, kol po truputį atsiranda putos.
Jei gaminate su šviežiomis mielėmis, jas ištrinkite su keletu šaukštu šilto pieno bei puse šaukštelio cukraus ir leiskite pastovėti, kol pradės putoti.
Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.
Pieną sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais.
Kai mielės jau pradeda veikti, t. y. burbuliuoti, pasidengia balsva putele bei skleidžia mielių kvapą, jas supilkite į pieną su cukrumi ir išmaišykite.
Tada suberkite miltus ir išmaišykite.
Dubenį su tiršta (bet ne per tiršta!) tešla uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai bent 1 valandai (jeigu namuose šalta, įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių temperatūros ir įdėkite dubenį su tešla.)
Išlydykite sviestą.
Kepimo miltelius ištirpdykite poroje šaukštų pieno ir sumaišykite su sviestu.
Sviesto ir pieno mišinį pilkite ant pakilusios tešlos ir maišykite.
Palikite tešlą šiltai pastovėti dar maždaug pusvalandį.
Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
Skanaus.
2012-02-16 18:01
2011-08-20 11:39

2012-02-17 17:47