Mielinės tešlos be kildinimo pyragėliai su dešrelėmis

Mielinės tešlos be kildinimo pyragėliai su dešrelėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Dešrelės, 10 vienetų
Tešlai:
  • Miltai, 450 gramų
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 180 gramų
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Sausos mielės, 8 gramai
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
Aptepimui:
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. 100 ml pieno galima pakeisti 100 ml vandens.

  2. Pieną (arbą pieną, sumaišytą su vandeniu) pašildyti iki kambario temperatūros, suberti cukrų ir mieles. Išmaišyti. Palaikyti apie 15 min, kad mielės suputotų.

  3. Dubenyje išmaišyti miltus su druska, sudėti sviestą ir viską rankomis trinti, kol susidarys drėgni trupiniai.

  4. Supilti mieles. Užminkyti tešlą. Tešla turi nelipti prie rankų, bet būti elastinga ir minkšta. Paminkyti tešlą 2 - 3 minutes ir pastatyti 30 minučių į šaldytuvą.

  5. Dešreles perpjauti per pusę ir dar per pusę išilgai. Be abejo, galite pjaustyti, kaip norite. Man labiau patinka maži pyragėliai.

  6. Tešlą iškočioti iki 3 - 4 mm storio, supjaustyti juostelėmis ir apsukti dešreles.

  7. Kraštus užspausti. Aptepti kiaušinio plakiniu.

  8. Kepti 200° C temperatūroje apie 20 min., arba kol gražiai paruduoja.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
daiva
2017-08-14 10:43
Labai geras receptas
Akvile
2017-05-29 21:04
Gana kieta tešla,bet labai skanu.