Mielinės bandelės su šokoladu


- Miltai, 250 gramų
- Vanduo, šiltas, 125 gramai
- Šokoladas, smulkintas, 50 gramų
- Aliejus, 35 mililitrai
- Cukrus, 25 gramai
- Šlapios mielės, 12 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
- Pienas, 4 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra
Mieles ištirpiname 25 gr šilto vandens.
Kitame dubenyje išsijojame miltus, beriame cukrų, druską, supilame likusį vandenį, aliejų, ištirpintas mieles ir užminkome tešlą. Man kiek lipo prie rankų, tad įbėriau kelis trupinėlius miltų, o po to viskas susitvarkė. Minkome rankomis ant švaraus paviršiaus geras 10 minučių, kol tešla tampa labai glotni. Suberiame šokolado gabaliukus, suminkome dar kartą, kad jie įsimaišytų į bendrą masę. Dedame tešlą atgal į dubenį, jį uždengiame ir paliekame šiltai, kol padvigubės, ~1 valandai (aš vėlgi naudojau lengvai pakaitintą orkaitę). Kai tešlą padvigubėja, suformuojame vienodo dydžio bandeles, dedame jas į kepimo skardą, uždengiame ir leidžiame dar kartą pakilti (~45 minutes).
Pasiruošiame mišinuką, kuriuo aptepsime bandeles: dubenėlyje lengvai išplakame kiaušinio trynį ir šlakelį pieno. Aptepame bandeles (tepiau du kartus).
Dedame į įkaitintą 200 C orkaitę bei kepame apie 15 minučių, kol bandelės gražiai paruduoja. Aš kiek uždelsiau, tai iškepė kiek tamsesnės, nei norėjau. Bet svarbiausia, kad skonio tai tikrai nepagadino. Iškeptas apibarsčiau cukraus pudra. Buvo labai labai skanios.
2016-11-23 14:04