Mielinės bandelės su aguonomis

Mielinės bandelės su aguonomis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 6 stiklinės
  • Cukrus, 2 stiklinės
  • Aguonos, 1 stiklinė
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Sviestas, minkšto, 150 gramų
  • Sausos mielės, 11 gramų
  • Vanilinis cukrus, 7 gramai
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Į šiltą pieną supilame mieles, 1 v.š.cukraus, išmaišome, kol ištirpsta mielės ir cukrus, paliekame 10 minučių šiltoje vietoj, kol suputos.

  2. Mažame dubenėlyje gerai išplakame 2 kiaušinius su cukrumi (0,5 stiklinės) bei vaniliniu cukrumi.

  3. Beriame miltus į dubenį, pilame kiaušinio masę, mieles, stiklinę cukraus, žiupsnelį druskos ir minkome tešlą apie 5-10min, kol tešla taps elastinga, beveik nelips prie rankų. Paruoštą tešlą uždengiame rankšluosčiu ir dedame į šiltą vietą, kad pakiltų 1 valandai.

  4. Pakilusią tešlą perminkome, imame dalį tešlos ir kočiojame 35-45cm. kvadratą. Kai iškočiojame, ištepame minkštu sviestu, barstome visą kvadratą aguonomis, po to cukrumi. Suvyniojame į pailgą bandelę, supjaustome 4-5cm dydžio gabalėliais ir dedame į kepimo skardą.

  5. Bandeles ištepame kiaušinio plakiniu ir dedame kepti į įkaitintą orkaitę 180C laipsnių su iš viršaus ir apačios kepimo funkcija. Kepame 20-30min, kol gražiai paruduoja. :) SKANAUS.

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Eisvina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ramaska
2019-11-03 17:30
Man atrodo kad recepte nurodyta per daug miltu nes man gavosi labai kieta tesla , kurios neimanoma net isminkyti.....