Mielinė pynė su marcipanu


- Pienas, šiltas, 250 gramų
- Sausos mielės, 14 gramų
- Cukrus, 100 gramų
- Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
- Sviestas, lydytas, 150 gramų
- Miltai, 500 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Marcipanai, 100 gramų
- Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
Pašildome pieną iki 35 C temperatūros (įkišus pirštą, pienas turėtų būti maloniai šiltas).
Suberiame į jį mieles ir 1 valg. š. iš nurodyto cukraus. Išmaišome ir paliekame keletui minučių, kad mielės suputotų.Išlydome sviestą. Į pieną įmaišome kiaušinių trynius ir 60 g sviesto. Išmaišome.
Į dubenį suberiame miltus ir druską, centre padarome įdubą ir ten supilame pieno mišinį. Minkome tešlą apie 5 minutes arba tol, kol tešla tampa vientisa ir elastinga. Suformuojame rutulį.
Švarų dubenį ištepame sviestu ar aliejumi ir įdedame tešlą. Uždengiame rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, apie 1 valandą.
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.Maisto smulkintuvo pagalba pertriname marcipaną su 75 g sviesto.
Švarų paviršių lengvai pabarstome miltais. Išverčiame pakilusią tešlą, perminkome, kad išleistume iš jos orą.
Kočėlo pagalba iškočiojame 1 cm storio stačiakampį (22x30 cm).Ištepame paviršių marcipano mase.
Pabarstome cinamonu, prieskoniu mišiniu bei likusiu cukrumi.
Pradedant nuo ilgosios kraštinės, susukame į pailgą ritinį. Jį perpjauname išilgai per pusę.
Imame dvi juostas ir jas supiname ir susukame į ritinį. Labai gerai užspaudžiame sujungimą, kad kepant vainikas neiširtų.Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 C ir kepame vainiką apie 30-35 minutes.
Ištraukiame ir paliekame atvėsti.