Mielinė pynė su marcipanu

Mielinė pynė su marcipanu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Pienas, šiltas, 250 gramų
  • Sausos mielės, 14 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kiaušinių tryniai, 2 vienetai
  • Sviestas, lydytas, 150 gramų
  • Miltai, 500 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Marcipanai, 100 gramų
  • Cinamonas, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Prieskoniai, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pašildome pieną iki 35 C temperatūros (įkišus pirštą, pienas turėtų būti maloniai šiltas).
    Suberiame į jį mieles ir 1 valg. š. iš nurodyto cukraus. Išmaišome ir paliekame keletui minučių, kad mielės suputotų.

  2. Išlydome sviestą. Į pieną įmaišome kiaušinių trynius ir 60 g sviesto. Išmaišome.

  3. Į dubenį suberiame miltus ir druską, centre padarome įdubą ir ten supilame pieno mišinį. Minkome tešlą apie 5 minutes arba tol, kol tešla tampa vientisa ir elastinga. Suformuojame rutulį.

  4. Švarų dubenį ištepame sviestu ar aliejumi ir įdedame tešlą. Uždengiame rankšluosčiu ir pastatome šiltoje vietoje, kad padvigubėtų, apie 1 valandą.
    Įkaitiname orkaitę iki 200 C.

  5. Maisto smulkintuvo pagalba pertriname marcipaną su 75 g sviesto.

  6. Švarų paviršių lengvai pabarstome miltais. Išverčiame pakilusią tešlą, perminkome, kad išleistume iš jos orą.
    Kočėlo pagalba iškočiojame 1 cm storio stačiakampį (22x30 cm).

  7. Ištepame paviršių marcipano mase.
    Pabarstome cinamonu, prieskoniu mišiniu bei likusiu cukrumi.
    Pradedant nuo ilgosios kraštinės, susukame į pailgą ritinį. Jį perpjauname išilgai per pusę.
    Imame dvi juostas ir jas supiname ir susukame į ritinį. Labai gerai užspaudžiame sujungimą, kad kepant vainikas neiširtų.

  8. Sumažiname orkaitės temperatūrą iki 180 C ir kepame vainiką apie 30-35 minutes.
    Ištraukiame ir paliekame atvėsti.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Inga's Sweeterie

Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"

» Rašyti komentarą