Mielinė bulvių duona

Mielinė bulvių duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, košė, šilta, 500 gramų
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Pienas, šiltas, 300 mililitrų
  • Vanduo, šiltas, 300 mililitrų
  • Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Mielės, sausos, 6 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Ištirpinkite 6 šaukštus mielių pieno bei vandens mišinyje ir palikite 15 min.
Sumaišykite viename dubenyje miltus ir druską.
Suminkykite bulvių košę su miltų ir druskos mišiniu.
Tuomet sudėkite mieles bei likusį skystį, gerai išminkykite ir palikite šiltai 2 val., kad tešla pakiltų.
Iš pakilusios tešlos suformuokite didelę apvalią duoną, dėkite ją ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir uždengus rankšluostėliu palikti 30 min., kad dar šiek tiek pakiltų.
Kepkite apie 45 min. 220 laipsnių temperatūroje.
Valgykite atvėsusią.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Audronė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
liuda
2013-02-08 14:11
Kokia nesamonė tiek mielių 6 šaukštai tai apie puse stiklinės o sumokėjus už tiek mielių pigiau nusipirksi duonos gėda už tokius receptus
daiva
2012-02-04 18:00
nezinau ar viskas tiksliai surasyta,bet kelia itarima 6 saukstai mieliu ,ir per didelis kiekis skysciu ,nes dariau viska pagal recepta,tesla gavosi grietines tirstumo, ir kai ji iskilo ,nera jokiu sansu suformuot ,taigi sudrebiau i formeles,ir iskepiau ,gavosi daugiau panasu i balta kaimiska pyraga,nieko panasaus i tai kas parodyta nuotraukoje . zodziu nusivyliau