Midijos su grietinėle ir pomidorais

Midijos su grietinėle ir pomidorais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Midijos, išplautos, šviežios, 25 vienetai
  • Pomidorai, 2 vienetai
  • Petražolės, kapotos, 0.5 stiklinės
  • Svogūnai, saldūs (pvz. Vidalia), 0.5 vieneto
  • Grietinėlė, 0.25 stiklinės
  • Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, 3 skiltelės
Gaminimo instrukcija:
  1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą.
    Kai sviestas pradeda burbuliuoti sudėkite supjaustytus pomidorus, susmulkintą česnaką, petražoles, svogūną ir šiek tiek pakepkite.

  2. Pakepinus sudėkite midijas ir nedelsiant uždenkite keptuvę sandariu dangčiu. Maždaug po 2-3 min. patikrinkite, ar midijos atsidarė ir greitai jas išmaišykite.
    Turi išbėgti midijų sultys, kuriose leiskite joms išsitroškinti. Tuomet supilkite grietinėlę ir vėl išmaišykite, patroškinkite dar apie 2 min.

  3. Midijas, kurios neatsidarė išmeskite, nes jų valgyti negalima.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Romutė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Artas
2021-10-03 20:52
Dekui, pasidarem pagal si recepta ir midijos gavosi labai skanios.
zuzu
2014-07-19 01:58
Vietoj ryžių paprastai būna fritkes
ieva
2013-07-22 15:25
turiu šaldytų, išdarinėtų, manau tiks, eisiu darytis
erika
2012-09-22 15:05
tay va bandysim tuojaus )))