Mėtiniai sausainėliai


- Cukraus pudra, 80 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 150 gramų
- Sirupas, mėtų, 50 mililitrų
- Grietinėlė, 125 mililitrai
- Druska
- Sviestas, 125 gramai
- Šokoladas, baltasis, 250 gramų
Sviestą išsukite su cukraus pudra, įmuškite kiaušinį, toliau, maišydami, suberkite su druska nusijotus miltus.
Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 min. palikite šaldytuve.
Kremui ant silpnos ugnies užvirinkite grietinėlę ir ją nukelkite.
Ištirpinkite vandens vonelėje gabaliukais sulaužytą šokoladą.
Supilkite į grietinėlę mėtų sirupą, išmaišykite ir 30 min. palikite vėsti.
Atšaldytą tešlą iškočiokite ir stikline ar sausainių formele išpjaukite apskritus sausainėlius.
Dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę kepti 7-10 min.
Iškeptus šiek tiek ataušinkite neišimdami iš orkaitės.
Pusę sausainių aptepkite kremu ir užvoškite likusiais sausainiais.
Apliekite ištirpintu baltu šokoladu ir atvėsinkite.
Skanaus.