Mėsos vyniotinis su grybais tešlos apvalkale

Mėsos vyniotinis su grybais tešlos apvalkale
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jautiena, malta, 500 gramų
  • Kiauliena, malta, 500 gramų
  • Pievagrybiai, 300 gramų
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
  • Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Pipirai
  • Sviestas, arba margarinas, 50 gramų
  • Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai, 250 gramų
  • Pienas
Kepimui:
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Įdarui: 500 g maltos jautienos, 500 g maltos kiaulienos, 300 g pievagrybių, 2 svogūnai, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 2 šaukštai kmynų, truputis druskos, pipirų, aliejaus kepimui.

  2. Tešlai: 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės šilto vandens, 50 g sviesto arba margarino, 1 šaukštelis citrinų sulčių, truputis druskos, 250 g miltų, truputis pieno vyniotinio viršui patepti.

  3. Į maltą mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, druskos, pipirų, 1 šaukštą kmynų ir gerai išmaišome.

  4. Susmulkintus pievagrybius ir svogūnus pakepiname keptuvėje su aliejumi, paskaniname pipirais bei druska.

  5. Paruošiame tešlą. Į vandenį įberiame truputį druskos, sumaišome su išplaktu kiaušiniu, citrinų sultimis, sutarkuotu sviestu arba susmulkintu margarinu. Maišydami beriame miltus. Tešlą 0,5 val. laikome kambario temperatūroje, o paskui iškočiojame.

  6. Į mėsos įdaro vidų dedame grybus (kaip cepelinams), tada mėsą dedame ant tešlos, suvyniojame vyniotinį, patepame pienu, pabarstome kmynais ir kepame apie 1 val. 15 min. orkaitėje.

  7. Galime patiekti ir karštą, ir šaltą. Tinka šalti raudonieji arba majonezo padažai.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą