Mėsos vyniotinis su grybais tešlos apvalkale


- Jautiena, malta, 500 gramų
- Kiauliena, malta, 500 gramų
- Pievagrybiai, 300 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Krakmolas, 3 valgomieji šaukštai
- Kmynai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Pipirai
- Sviestas, arba margarinas, 50 gramų
- Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, 250 gramų
- Pienas
- Aliejus
Įdarui: 500 g maltos jautienos, 500 g maltos kiaulienos, 300 g pievagrybių, 2 svogūnai, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai krakmolo, 2 šaukštai kmynų, truputis druskos, pipirų, aliejaus kepimui.
Tešlai: 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės šilto vandens, 50 g sviesto arba margarino, 1 šaukštelis citrinų sulčių, truputis druskos, 250 g miltų, truputis pieno vyniotinio viršui patepti.
Į maltą mėsą įmušame kiaušinius, įberiame krakmolą, druskos, pipirų, 1 šaukštą kmynų ir gerai išmaišome.
Susmulkintus pievagrybius ir svogūnus pakepiname keptuvėje su aliejumi, paskaniname pipirais bei druska.
Paruošiame tešlą. Į vandenį įberiame truputį druskos, sumaišome su išplaktu kiaušiniu, citrinų sultimis, sutarkuotu sviestu arba susmulkintu margarinu. Maišydami beriame miltus. Tešlą 0,5 val. laikome kambario temperatūroje, o paskui iškočiojame.
Į mėsos įdaro vidų dedame grybus (kaip cepelinams), tada mėsą dedame ant tešlos, suvyniojame vyniotinį, patepame pienu, pabarstome kmynais ir kepame apie 1 val. 15 min. orkaitėje.
Galime patiekti ir karštą, ir šaltą. Tinka šalti raudonieji arba majonezo padažai.
2021-03-29 22:01
- Tešla gavosi gana skystoka. Tikrai nepakočiosi tokios. Dėjau į orkaitę 15ai minučių, tik tada gavosi kažkas, ką galima vynioti.
- Žiauriai, žiauriai trūko druskos mėsai. Parašyta 'truputi', tai vienu momentu galvojau kad jau per daug pripyliau. Iki kol neparagavau. Deja, be padažo čia nepavalgysi.
Taigi, mielieji. Dvi išvados:
- Tešlą teks pakepti orkaitėj kad suvinioti;
- NEGAILĖKIT DRUSKOS