Mėsos tefteliai padaže

Mėsos tefteliai padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, tefteliams
  • Morkos, tefteliams, 1 vienetas
  • Ryžiai, tefteliams, 100 gramų
  • Svogūnai, tefteliams, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, tefteliams, 1 kilogramas
  • Kvietiniai miltai, padažui, 1 valgomasis šaukštas
  • Majonezas, padažui, 2 valgomieji šaukštai
  • Majonezas, tefteliams, 1 valgomasis šaukštas
  • Pomidorų padažas, padažui, 4 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, padažui, 0.5 stiklinės
  • Druska, padažui
  • Druska, tefteliams
  • Grietinė, padažui, 2 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai, mėsai, tefteliams
  • Krapai, padažui
Gaminimo instrukcija:

Paprastas ir skanus receptukas pietums. :)

Ryžius išvirti (nes dar troškinsis orkaitėje).
Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti.
Morką sutarkuoti smulkia tarka ir apkepinti kartu su svogūnais.
Faršą sumaišyti su ryžiais, morkomis, svogūnais, majonezu, įberti druskos, prieskonių.
Suformuoti nedidelius kukulius ir dėti juos į kepimo formą.
Sumaišyti padažo ingredientus ir užpilti kukulius.
Uždengti viską folija ir kepti orkaitėje 200°C apie 50 min.
Kepimo pabaigoje foliją nuimti ir dar apie 5-10 min. pakepti, kad gražiai apskrustų.
P.S. Jei padažas neapsemia teftelių, kepdami karts nuo karto apipilkite jų viršų padažu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą