Mėsos kukuliai daržovių padaže


- Juodieji pipirai, malti
- Morkos, 40 gramų
- Ropės, 30 gramų
- Salierai, 30 gramų
- Garstyčios
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Džiūvėsėliai, malti, 100 gramų
- Druska
- Aliejus
- Grietinė, 150 gramų
- Sultinys, 250 mililitrų
- Prieskoniai, mėsai
- Mėsa, faršas, 700 gramų
Faršą paskaniname mėsos prieskoniais, įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsėlius, gerai suminkome ir suformuojame nedidelius kukuliukus.
Sudedame kukuliukus į lėkštę ir dedame ~15min. į šaldytuvą.
Daržoves nuvalome bei nulupame.
Ropes ir morkas supjaustome smulkiais griežinėliais, o salierą gabaliukais.
Morkas ir ropes verdame pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja, o atskirame puode, taip pat pasūdytame vandenyje išverdame salierus.
Išgriebus daržoves, perliejame šaltu vandeniu ir gerai nuvarviname.
Kukulius apkepiname aliejuje ir paliekame šiltai, kol pasiruošime padažą.
Padažui sultinį užviriname, supilame su miltais sumaišytą grietinę ir dar kartą užviriname.
Sudedame daržoves ir truputį pakaitiname.
Patiekdami kukulius užpilame daržovių padažu.
Skanaus.
2012-02-21 15:15